Glas neon og LED neon

Neonerne er overalt. Hvordan du finder vej gennem alle de forskellige sortimenter, der tilbydes.

Det er allerede nu et spørgsmål om at skelne mellem en neon i glas og en LED-neon.

For at svare på spørgsmålet har vi bedt David Castello-Lopes, der er klummeskribent på Europe 1 i programmet Historiquement Vôtre. Link til genudsendelse på Youtube.

Glas neon

Glas neon er den originale neon. Den blev udviklet af franskmanden Georges Claude i 1910. Hans idé var at bringe neongas og elektricitet i kontakt med hinanden. Reaktionen af disse to komponenter gav et orangerødt lys.

Glas neon er den neon, der stadig kan ses i Las Vegas, på amerikanske restauranter og endda i Hongkongs gader. Byen afslører en stor koncentration af neonskilte.

LED-neon

I dag har LED-neonerne, som du måske har bemærket, næsten erstattet de traditionelle glasneonerne.

LED- neonrøret giver en bedre komfort end glasrøret. At skabe en neon i glas er pr. definition at arbejde med glas. Dette erhverv bliver mere og mere sjældent, hvilket er årsagen til udviklingen af LED- neonværksteder, især i Asien. Det tager
betydeligt mindre tid at uddanne en person, der kan lave LED-
neonskilte.

Vi ønskede også at foreslå en liste over attributter for hvert lysrør.

Glas neon:

 • Lang levetid
 • Høj spænding
 • Større risiko for brud (transport/installation)
 • Gas kan genopfyldes
 • Buzz
 • Lufttæt rør til udendørs installation

Neon i LED:

 • Omkring 30K timers lys
 • Uendelig tilpasningsevne: logo, tekst, billede
 • Stort farvepanel
 • Stille, forbliver kølig
 • Lavspændingsdrift (vores 12V)
 • Lavspændingsdrift
  /li>

 • Nemt at installere takket være beslaget

Der er naturligvis forskellige kvaliteter af fleksible neon-LED. Lille tip: Hvis du modtager to tilbud på et tilbud med en betydelig forskel, er det nødvendigvis, at tilbuddet ikke foreslår tjenester med de samme kvaliteter af rør.

Med priser, der kan variere fra det enkle til det tredobbelte, hvad kan du så forvente af kvalitet?

Alle LED-rør er ikke lige gode.

Så her er de ting, du skal sammenligne i din søgning efter brugerdefinerede LED neon.

Neonrøret består af 3 elementer:

 • LED neonrøret
 • Stativet
 • Strømforsyningen
A. LED- neonrøret

Neofrøret er den vigtigste del af din neon. Det er den, der vil sprede lyset fra dit logo, dit fornavn, din sætning eller enhver anden lyskreation.

Røret, der normalt er fremstillet af PVC eller silikone, indeholder lysdioderne, som er forbundet i serie (DIP-type) eller loddet på et fleksibelt trykt kredsløb (SMD-type).

Indkapslingen indkapsler det hele i et fleksibelt rør, der spreder lyset jævnt for at være så tæt som muligt på et traditionelt neonrør af glas.

Et rør af dårlig kvalitet vil vise sig som lyse pletter, og din neon vil ligne en julestrømpebuket.

Antallet af LED’er pr. løbende meter påvirker også lyseffekten. Hvis der er mindre end 90 lysdioder pr. meter, vil lysdioderne være for langt fra hinanden og skabe mørke områder i røret. For at opnå optimal gengivelse bruger La Maison du Neon 120 LED’er pr. meter.

Rørets diameter har også betydning for den ønskede visuelle effekt og for levetiden af din neon-LED. Selv om LED’en forbliver ved berøringstemperatur, afgiver den en lille mængde varme, som ikke kan afgives i et for tyndt/smalt rør, selv om den forbliver ved berøringstemperatur. Denne effekt forårsager for tidlig slitage af din neon.

Vær dog forsigtig. Et tyndt neonrør (6 mm) kan være velegnet til en neon, der skal bruges i en kort periode, f.eks. ved et arrangement eller en kortvarig
butik.

B. LED neonrøret

Støtten er generelt et ret klassisk element i de resultater, der ligger mellem 3 og 5 mm. Vi tilbyder også ultrafleksibel støtte til afrundede overflader. Af æstetiske årsager kan vi godt lide at skære bagsiden så tæt på neonet som muligt. Der er også mulighed for at vælge mellem runde/kvadratiske/rektangulære formater. Det er hele idéen med at skabe en skræddersyet neon.

C. Strømforsyningen

LED’en drives af 12V. Vi leverer en CE-certificeret transformer med hver af neonerne. Hver neon har en dedikeret transformer på grund af den specifikke strømstyrke for den pågældende neon. Vi kan levere en række transformatorer efter anmodning, f.eks. fra Meanwell. Dette er et velkendt mærke på markedet. De udendørs neonlys vil også have IP67-standarden.

Glas neon eller LED neon: har du truffet dit valg?

Sigtet med denne artikel er at give så mange oplysninger som muligt om de to teknologier: glas neon og LED neon.

Du kan ofte læse, at den ene teknologi er bedre end den anden.

Det tror vi ikke. Glas- eller LED-neonlys har hver deres egen liste af egenskaber. Hvis du vil have den ædle side af det gammeldags neonskilt med dets vintagefarver og summen, skal du vælge en glasneon. Hvis du derimod vil lave et logo eller en tekst med en bestemt skrifttype, vælge flere farver og vise din neon sikkert hjemme: Vi henviser dig til LED neon.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *